Намерено е куче, което се крие в тръба

Намерено е куче, което се крие в тръба
Намерено е куче, което се крие в тръба

Намерено е куче, което се крие в тръба

Беше топъл пролетен ден, когато строителни работници в Сейнт Луис, Мисури, забелязали бяла лапа, която стърчала от неизползвана тръба. Когато заобиколили тръбата, те се сблъскали с две кристално сини очи и тревожно ръмжене. Дълбоко в тръбата отекнало ехото от малки хленчения, но кучето не позволило на работниците да се приближат достатъчно, за да разгледат.

Работниците предположили, че са се сблъскали със защитаваща се майка и нейните малки, затова се обърнали за помощ към организацията Stray Rescue of St. Louis (SRSL). Веднага след като Дона Лохман, главният спасител на SRSL, пристигнала на място, стигнала до същото заключение.

“ Главата и стърчеше от тръбара и ни ръмжеше“, разказва Лохман. „Тя просто защитаваше кученцата си, както би трябвало да прави една добра майка.“

Намерено е куче, което се крие в тръба

За да спечели доверието на кучето, Лохман започнала да хвърля парчета месо към кучето. С всяка хапка тя внимателно се приближаваше до тръбата. Скоро била достатъчно близо, за да може да прокара каишката около врата на кученцето.

След известна съпротива Лохман успява да издърпа кучето безопасно от тръбата. Не след дълго Лохман осъзнава, че предположенията им за самоличността на кученцето през цялото време са били погрешни.

„Когато най-накрая го извадих от тръбата, видях, че тя изобщо не е „тя“ – каза Лохман. „Кучето беше мъжко, а не женско.“

Намерено е куче, което се крие в тръба

Лохман била шокирана, когато разбрала, че кучето, което тя нарекла Питър Пайпър, е грижовен баща а не майка.

„Имала съм случаи, когато бащата е бил там заедно с майката, но не си спомням друга спасителна акция, в която да е бил само баща с кученца и без майка“, казва Лохман. „Определено това се случва рядко.“

Намерено е куче, което се крие в тръба

След като Питър Пайпър е на сигурно място в джипа ѝ, Лохман се заема да спаси бебетата му. Бързо разбрала в кои тръби се намират кученцата, след което с помощта на партньора си започнала да ги избутва едно по едно с дълъг прът.

„Тези момчета бяха малко по-сложни, защото решиха да седнат точно в средата на тръбите, така че това ни затрудни“, казва Лохман. „Но един по един успяхме да ги измъкнем.“

Най-накрая тръбите бяха освободени от кученца и малкото семейство беше готово да се събере отново. Питър и бебетата му, които се предполагаше, че са на около 4 месеца, се унесоха в сън, докато Лохман ги караше към приюта.

„След спасяването Питър не се опитваше да защити кученцата от нас“, каза Лохман. „Можеше да се каже, че на всички ни олекна“.

Друга вълна на облекчение премина през SLSR, когато ветеринарният лекар издаде на Питър Пайпър и кученцата му – Пенелопе Пайпър, Пейсли Пайпър и Патрик Пайпър – чисти свидетелства за здраве. Добрият баща е свършил чудесна работа, за да защити бебетата си, и най-накрая той отново можеше да бъде свободно куче.

„Питър Пайпър се оказа абсолютен сладур“, каза Лохман. „Всички тук се влюбиха в него.“

За щастие всички кучета отидоха в приемни домове скоро след пристигането си. Оттогава Пенелопе е намерила своето семейство, но Питър, Пейсли и Патрик все още чакат своите щастливи съдби.

Спасителният екип на СРПЛ няма търпение да види как останалите от малката глутница скоро ще се настанят в своите нови домове. Дотогава те ще продължат да разпространяват информация за този невероятен баща и неговите очарователни оцелели кученца.

Намерено е куче, което се крие в тръба

Facebook Comments Box