Кученце утешава сестра си в приюта

Кученце утешава сестра си в приюта
Кученце утешава сестра си в приюта

Кученце утешава сестра си в приюта

Преди около седмица организация с нестопанска цел получава информация за малко семейство кучета, което се нуждае от помощ. Джейн Макмърчи, оперативен директор на организацията, и служител за защита на животните пристигат на адреса и откриват ужасна сцена.

На мястото се намирали майка куче и двете и кученца, които живеели в ужасни условия. Беше съвсем очевидно, че собствениците не са се грижили за кученцата. Кучешкото семейство се е научило да зависи едно от друго.

„Те живееха в ужасни условия. Бяха в шест до осем сантиметра отломки в импровизиран заслон и кученцата не бяха напълно социализирани.

Кученце утешава сестра си в приюта

Собствениците на 5-месечните кученца и 7-годишното женско куче ги предават на спасители, които бързо ги отвеждат в приют. Пийч и Лейла, както и майка им Лейди, вече са в безопасност. И въпреки че медицинският преглед установява, че те са добре, кученцата нямат увереност.

Кученце утешава сестра си в приюта

Те не знаеха какво да правят, когато мама не беше наблизо. Но най-трогателното нещо беше, когато Джейн видя Пийч и Лейла да се прегръщат, за да се утешат.

Изглеждаше, че и двете кучета се притесняват за бъдещето си и си мислят, че може би нещо лошо ще им се случи в приюта.

Джейн коментира:

„Правехме ваксинации и майката свърши първа, а когато я придружихме до зоната за прием, кученцата, без мама, се вкопчиха едно в друго, защото бяха много уплашени.“

Те дадоха да се разбере, че не искат да бъдат разделяни, така че малкото семейство живее заедно в приюта, където бързо разбраха, че са в безопасност.

Въпреки това всеки ден те дават на кучетата време да се отпуснат и да получат ласки от някой от служителите. По този начин те се надяват, че кученцата ще започнат да се доверяват на хората, но знаят, че това ще бъде твърде бавен процес.

Джейн добавя:

„Те се справят много по-добре, когато майка им е наблизо, така че работим и с трите заедно, както и поотделно, но те се учат да бъдат уверени сами.“

След няколко дни в приюта Лейди вече се чувства в безопасност и с нетърпение очаква да се запознае с нови хора, дори обича да се разхожда. От друга страна, нейните кученца все още продължават процеса на социализация, тъй като ще им е необходимо малко повече време, за да се установят.

Джейн добави:

„Лейди е махаща с опашка малка сладурана, която с удоволствие приема ласки. Кученцата все още не са готови, но приемат любов и привързаност.

Кученце утешава сестра си в приюта

И двамата са подвижни и щастливи, когато са заедно, и се опират един на друг, за да придобият по-голяма увереност. Те са изключително зависими, така че когато Пийч и Лейла са готови за осиновяване, със сигурност ще отидат заедно в дом, където ще получат любовта и грижите на любящо семейство.

Кученце утешава сестра си в приюта

Кученце утешава сестра си в приюта

Facebook Comments Box

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *