Кученце от приют утешава сестра си с прегръдка, след като са били спасени

Кученце от приют утешава сестра си

Кученце от приют утешава сестра си с прегръдка, след като са били спасени

Преди около седмица организацията с нестопанска цел Animal Charity of Ohio получава информация за малко семейство кучета, което се нуждае от помощ. Джейн Макмърчи, оперативен директор на организацията, и служител за защита на животните пристигат на посочения адрес и откриват ужасна гледка.

Имаше едно малко куче и двете му деца, които живееха в ужасни условия. Беше съвсем очевидно, че стопаните не се грижат за животните и че малкото кучешко семейство се е научило да зависи едно от друго.

Джейн казва:

„Те живееха в ужасни условия. Намираха се в шест до осем сантиметра боклуци в импровизирана клетка..“

Собствениците на 5-месечните кученца и 7-годишното женско куче ги предават на спасители, които бързо ги отвеждат в приют. Пийч и Лейла, както и майка им Лейди, вече бяха в безопасност. Въпреки че медицинският преглед установи, че те са добре, кученцата нямаха увереност.

Не знаеха какво да правят, когато мама не беше наблизо. Най-трогателното нещо беше, когато Джейн видя Пийч и Лейла да се прегръщат, за да се утешат.

Изглежда и двете кучета се притесняваха за бъдещето си и мислеха, че може би нещо лошо ще им се случи в приюта.

Кученце от приют утешава сестра си

„Правехме ваксинации и прегледи. Майката бе прегледана първа, а когато я придружихме до зоната за прием, кученцата без мама се вкопчиха едно в друго, защото бяха много уплашени.“

Те дадоха да се разбере, че не искат да бъдат разделяни, така че малкото семейство живее заедно в приюта, където бързо разбира, че е в безопасност.

Кученце от приют утешава сестра си

Кученце от приют утешава сестра си с прегръдка, след като са били спасени

Въпреки това всеки ден те дават на кучетата време да се отпуснат и да получат ласки от някой от служителите. По този начин те се надяват, че кученцата ще започнат да се доверяват на хората, но знаят, че този процес ще бъде твърде бавен.

„Те се справят много по-добре, когато майка им е наблизо, така че работим и с трите заедно, както и поотделно, но те се учат да бъдат уверени сами.“

След няколко дни в приюта Лейди вече се чувства в безопасност и иска да се запознае с нови хора, дори обича да се разхожда. От друга страна, нейните кученца все още са в процес на социализация. Ще им е необходимо малко повече време, за да се адаптират.

„Лейди е махаща с опашка малка сладурана, която с удоволствие приема ласки. Кученцата все още не са готови, но и те приемат любов и ласки“.

Кученце от приют утешава сестра си

И двамата са активни и щастливи, когато са заедно, и се опират един на друг, за да придобият по-голяма увереност. Те са изключително зависими едно от друго. Така че когато Пийч и Лейла са готови за осиновяване, със сигурност ще отидат заедно в дом. Където ще получат любовта и грижите на любящо семейство завинаги.

Кученце от приют утешава сестра си с прегръдка, след като са били спасени

Кученце от приют утешава сестра си

ВИЖТЕ СЪЩО: ПОЛИЦАЙ СПОДЕЛЯ ЧАДЪРА СИ С БЕЗДОМНИ КУЧЕТА ПО ВРЕМЕ НА СИЛНА БУРЯ

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУКЗа още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК

Ако имате подобни истории, които могат да стоплят сърцата на много хора, можете да ни ги изпратите на следния имейл: polmarworld@gmail.com

Facebook Comments Box

1 thought on “Кученце от приют утешава сестра си с прегръдка, след като са били спасени”

  1. Pingback: Питбул от приют, на когото не му остава време, протяга лапа за помощ - polmarworld.com

Comments are closed.