Изоставено кученце е намерено свито на стар диван, но не е било само

Изоставено кученце е намерено свито на стар диван, но не е било само
Изоставено кученце е намерено свито на стар диван, но не е било само

Изоставено кученце е намерено свито на стар диван, но не е било само

Дона Лохман получава обаждане за семейство питбули, което се нуждае от помощ. Обаждащата е казала, че е видяла поне три кученца да се крият в обрасъл заден двор. Майка им била изплашена и решена да ги защити.

Без да е новак в спасяването на кучета, като директор на организацията Stray Rescue of St. Louis, Дона знаеше точно как да действа и когато стигна до кученцето, което се криеше на видно място, знаеше, че трябва да предприеме стратегически подход.

Дона разказва:

„Помислих си: „Ами, ще се опитам първо да хвана мама, защото ако тя ме лае, не знам каква ще бъде реакцията ѝ, когато започна да прибирам малките ѝ“.

След като разбрала, че майката е гладна, Дона решила да отвори кутия с храна и примамила майката в колата си. След това я кръстила Донътфест.

Спасителката си спомня:

„След като Донатфест беше в безопасност, започнах да търся кученцата.“

Дона видя първото кученце – женско кученце до оградата, самотно. Когато се приближила, кученцето не избягало, а показало с езика на тялото си как се чувства от това, че е спасено.

Жената каза:

„Тя направо започна да крещи. Не мога да повярвам, че никой от съседите не излезе да види какво става“.

Дона качи кученцето в колата при майка си и отиде да търси останалите. След кратък оглед на двора спасителката открила две кученца, скрити в храстите, и още едно, свито на стария диван.

Кученцата вече бяха запознати с обстановката, затова първо се опитаха да се измъкнат от нея. Две от тях дори навлязоха във високия подраст, което направи почти невъзможно за Дона да ги залови.

Дона не искаше да тича след кученцата, затова измисли нов план. Тя отвори кутия с храна и кученцата веднага бяха привлечени в ръцете ѝ от миризмата.

Лохман трябваше да хване само още едно кученце, но последното кученце имаше други планове. Последното останало спасено куче скочило от дивана и избягало от бъдещата си спасителка.

Дона добави:

„Отне ми известно време, за да хвана последното. Но щом го качих в колата, бях толкова щастлива.

Кученцата, които са преминали успешно ветеринарните си прегледи, са настанени в приемен дом малко след като са спасени. Stray Rescue of St. Louis публикува снимка на четирите кученца във Facebook, където почти веднага получи невероятен брой молби за осиновяване.

Дона казва:

„Мисля, че повечето от тях вече са убедени, че ще намерят своя дом. Но мама все още е с нас.

Докато всички нейни кученца са намерили много любов в социалните мрежи, Донатфест все още чака. Някога отхвърленото куче сега е щастливо и безгрижно кученце с постоянна усмивка на лицето.

Накрая спасителката казва:

„Сега тя е напълно щастливо, усмихнато и весело момиче, което обича своите гледачи. Много бихме искали тя да попадне в дом и в крайна сметка да бъде осиновена“.

Служителите на St.Louis Strays Rescue стискат палци скоро Донътфест да бъде осиновен и да си намери дом. Междувременно те се грижат тя да се чувства удобно и обичана по време на престоя си и да получава цялото внимание, от което се нуждае.

Изоставено кученце е намерено свито на стар диван, но не е било само

ВИЖТЕ СЪЩО: Съкрушени Питбули Се Утешават Взаимно След Загубата На Баща Си

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК

Ако имате подобни истории, които могат да стоплят сърцата на много хора, можете да ни ги изпратите на следния имейл: polmarworld@gmail.com

Facebook Comments Box

1 thought on “Изоставено кученце е намерено свито на стар диван, но не е било само”

  1. Pingback: Бездомно куче, живеещо под автомобил, чака със седмици някой да го намери - polmarworld.com

Comments are closed.