Изоставено куче търси спасителя си, за да се гушне в него

Изоставено куче търси спасителя си, за да се гушне в него
Изоставено куче търси спасителя си, за да се гушне в него

Изоставено куче търси спасителя си, за да се гушне в него

Когато Дона Лохман чува за черно-бяло куче, скитащо близо до входа на магистралата, тя веднага отива там. Не само че районът е бил опасен за кучето, но е било и ужасно студено, абсолютно неподходящо за куче, което може да бъде навън при такива ниски температури за много дълго време.

Дона нямала търпение да разбере как ще реагира уплашеният питбул на срещата с нея. Тя осъзнавала, че кучето се намира в несигурна ситуация, скитайки в опасна близост до оживена магистрала, и не искала да прави резки движения или силни шумове, които да го изплашат.

Дона, главен спасител на организацията Stray Rescue of St. Louis, разказва:

„Ако беше изпаднал в паника и беше побягнал, щеше да се окаже точно на пътя. Със сигурност никога не искаме тези животинки да са на пътя“.

Изоставено куче търси спасителя си, за да се гушне в него

Когато Дона пристига на мястото, тя открива вкаменено куче, което се е сгушило в метална ограда, докато покрай него минават коли. Тя се приближи предпазливо до него и с удоволствие видя, че то приема нейното присъствие също толкова радушно, колкото и тя неговото. Времето я притискаше: Дона трябваше да действа бързо.

Дона си спомня:

„Когато се приближих до него, клекнах малко, за да не се почувства уплашен. Но всъщност той беше много нежен.

Вместо да избяга, кучето се наведе напред и подуши Дона. Веднага осъзнало, че е в безопасност в нейно присъствие, то се претърколи, за да я покани да погали корема му. Той се размърда нервно, но за пръв път, откакто тя го видя, размаха опашка щастливо!

Дона ентусиазирано прегърна кучето и го обсипа с обич, преди да отиде с нея до джипа си.

Доброволката разказва:

„Той веднага ми позволи да го погаля. Беше толкова мил.

Изоставено куче търси спасителя си, за да се гушне в него

Докато големите камиони минавали покрай нея, спасителката решила да нарече новия си космат приятел Питърбилт. Докато отпътуваха с него на буксир, Дона утешаваше „Питър“ с нежни думи и успокоителни потупвания по главата.

Дона не знаеше как точно Питърбилт се е озовал на входната рампа на магистралата, но по реакциите му личеше, че е свикнал да общува с хора.

Дона добави:

„Той определено беше запознат с човешкото докосване. Някога е имал семейство, но са го изоставили.“

Търсенето на перфектното любящо семейство на Питърбилт най-накрая приключи. Новите му приятели от ветеринарната клиника му направиха обстойна оценка и установиха, че е в отлична форма, така че веднага започнаха да го подготвят за приемна грижа.

За нула време Питърбилт намери приемен дом и семейството, което търсеше. След като целуна с любов за довиждане всеки един от скъпите си приятели в St. Louis Stray Rescue, той радостно пое към новото си пътешествие с отворено сърце.

Питърбилт все още търси идеалния дом, който да нарече свой собствен. Обича да се свива в леглото, за да си подремне, и да се разхожда със своите хора, докато чака това специално място.

Питърбилт е повече от специален и неговият спасител знае, че всеки момент някой ще се влюби до уши в него. Въпрос на време е да го поискат, така че не след дълго той отново ще има дом!

Накрая Дона каза:

„Той ще се впише идеално в нечие семейство. Той ще се справи много добре като член на нечие семейство“.

Изоставено куче търси спасителя си, за да се гушне в него

ВИЖТЕ СЪЩО: Жена Намира Изхвърлени Кученца

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК

Ако имате подобни истории, които могат да стоплят сърцата на много хора, можете да ни ги изпратите на следния имейл: polmarworld@gmail.com

Facebook Comments Box

1 thought on “Изоставено куче търси спасителя си, за да се гушне в него”

  1. Pingback: Куче изчезнало преди 2 години открива майка си - polmarworld.com

Comments are closed.