Пощальон спасява крайпътно куче

Пощальон спасява крайпътно куче
Пощальон спасява крайпътно куче

Пощальон спасява крайпътно куче

Докато Нейт Олман пътувал по пощенския си маршрут, той забелязал нещо необичайно. Възрастно куче, сгушено в канавката в края на един задънен път. Сърцето на Нейт се свило, когато видял кучето на открито, самотно и опитващо се да намери начин да се стопли. В този момент той разбрал, че трябва да му помогне.

Мъжът бавно се приближи до кучето, като се опитвал да не го изплаши, но скоро разбрал, че то вероятно не го чува и вижда добре.

Нейт разказва:

„Раздвижих се малко и издадох някакви звуци, докато то не ме видя и веднага след като ме видя, се изправи и побягна към пощенския ми камион. Беше премръзнал, гладен и сам“.

Когато Нейт го видял за първи път, кучето било недохранено и изоставено. Той веднага се качил в камиона си с кучето, което по-късно нарекъл Слоун, и потеглил. Единственото нещо, което Нейт си задавал, било: Как е възможно някой да е изоставил това бедно животно в толкова лошо състояние?

Пощальон спасява крайпътно куче

Нейт знаеше, че трябва да помогне на Слоун възможно най-скоро, затова го заведе в най-близката болница за животни. Молел се новият му приятел да оздравее и се е уверил, че персоналът на болницата има информация за контакт с него, за да може да го информира за всяка ситуация.

Нейт разказва:

„Казах на клиниката да приложат телефонния ми номер. Исках да знам какво ще се случи с това сладко момче.

Пощальон спасява крайпътно куче

След като мъжът си тръгна от клиниката, Слоун се мъчеше да продължи както обикновено. Въпреки това не можеше да спре да мисли за него.

Нейт казва:

„Мислех си как и защо някой може да направи такова ужасно нещо на такова безпомощно същество. Сърцето ми се късаше, когато продължавах да мисля, че няма кой да го обича. Трябваше да го осиновя, просто трябваше. Не се замислям за много неща, но смятам, че ми е било писано да го намеря.“

Пощальон спасява крайпътно куче

В този момент, въпреки обстоятелствата, Нейт можеше само да се моли с цялото си сърце Слоун да се измъкне жива, за да могат да се срещнат отново. В деня след като Слоун е спасен от пътя, той пристига в KC Pet Project в ужасно състояние. Служителите бяха съкрушени, когато го видяха.

Тори Фугейт, директор по комуникациите на KC Pet Project, каза:

„Той беше с много ниско тегло, имаше рани по цялото тяло и едва се държеше или ходеше сам за дълъг период от време. Имаше най-ниската оценка за състоянието на тялото, която нашите ветеринари можеха да дадат“.

Лекарите веднага дават на Слоун лекарства и течности и го наблюдават постоянно в продължение на няколко дни. Те се опасяват, че кучето е твърде болно, за да оцелее, но след като получава отлични грижи, Слоун започва да се подобрява и в крайна сметка има достатъчно енергия, за да се премести в приемен дом. След като се озовал там, той продължил бавно да се възстановява, докато отново станал напълно здрав.

Слоун е бил на около 12 години. Въпреки това той започна да се възстановява и се превърна в най-милото куче, което искаше само постоянно човешко общуване и много любов, от която се нуждаеше.

Не след дълго Слоун беше приет от любящ приемен дом. В крайна сметка дойде време да му се намери постоянен дом и тогава KC Pet Project имаше предвид идеалния човек.

Нейт беше във възторг, когато разбра, че може официално да осинови Слоун. Моментът, в който двамата се събраха отново, беше най-сладкият. Слоун веднага позна човека, който беше спасил живота му, и му се отблагодари с много целувки и прегръдки. Той се адаптира много добре към новия си дом и цени всяка минута от тази нова глава в живота си.

Пощальон спасява крайпътно куче

ВИЖТЕ СЪЩО: БЕЗДОМНО КУЧЕНЦЕ ПОЛЗВА ТОРБА ЗА БОКЛУК КАТО ЛЕГЛО

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК

Ако имате подобни истории, които могат да стоплят сърцата на много хора, можете да ни ги изпратите на следния имейл: polmarworld@gmail.com

Facebook Comments Box

1 thought on “Пощальон спасява крайпътно куче”

  1. Pingback: Згушени бездомни куче майка и малкото и са спасени от улицата

Comments are closed.