Нова година 2023: Какви цветове свещи да запаля, за да привлека здраве, пари, любов и други?

Нова година 2023: Какви цветове свещи да запаля, за да привлека здраве, пари, любов и други?
Нова година 2023: Какви цветове свещи да запаля, за да привлека здраве, пари, любов и други?

Нова година 2023: Какви цветове свещи да запаля, за да привлека здраве, пари, любов и други?

Един от ритуалите в навечерието на Нова година е запалването на цветни свещи за привличане на здраве, пари, любов и много други. Ето защо във връзка с този ритуал в края на годината по-долу ще ви разкажем какви цветове свещи трябва да запалите, за да постигнете решенията си през тази нова година, както и важна информация за този ден.

Обичаят повелява, че в зависимост от цвета на запалената свещ ще ви споходи късметът. Tака че, имайки предвид тези фактори, е необходимо да разгледаме значението на всяка от тези свещи с оглед на празненствата в края на годината.

Жълта свещ

Свързана е с просперитета във финансов аспект. Тези, които я запалват на тези дати, се стремят да привлекат пари за себе си и за семейството си, било то в бизнеса или в търсенето на стоки. Трябва да се има предвид, че кардиналната точка на икономическия и трудовия успех е южната част на дома.

Синя свеЩ

Идеална за постигане на успех в кариерата на извършващия ритуала. Тази практика е свързана с професионалното израстване – в търсенето на нова работа или в повишаването в тази, която вече имате. Както и при жълтата свещ, тя трябва да е на юг.

Зелена свещ

Този цвят олицетворява здравето и не е достатъчно само да я запалите, тъй като фразата „Искам да имам добро здраве“ трябва да се повтори поне три пъти и да се постави в общите части на дома, като се помоли за здраве за тези, които желаем.

Червена свещ

Тази свещ е свързана с любовта. Традицията гласи, че ако сте във връзка, трябва да я запалите, за да може пламъкът на любовта и страстта да продължи да расте. Ако живеете с партньора си, трябва да я запалите в стаята, която двамата споделяте. Ако не живеете заедно, запалете я в стаята си до неговата снимка. Достатъчна е снимка на мобилния ви телефон.

Златна свещ

Този цвят е свързан с парите, но за разлика от жълтата свещ, целта на тази свещ е да се поискат финансови средства за погасяване на дългове и други неизплатени плащания. Ако я запалите заедно с някакви банкноти на каквато и да е стойност, ще бъде много по-добре.

Розова свещ

Тя е за тези, които не могат да намерят любовта на живота си. Розовият цвят на свещта е идеален за тези, които я търсят. За да увеличите шансовете за успех на този ритуал, трябва да я запалите в общите части на дома си с мотото да намерите подходящия за вас партньор.

Лилава свещ

За тези, които винаги се карат, това може да е свещ, която ги освобождава от всички конфликти. Ако сте заинтересовани, ще трябва да запалите лилава свещ, за да балансирате енергиите и постепенно да премахнете конфликтите с членовете на семейството и хората от близкото ви обкръжение.

Оранжеви свещи

Този цвят в свещите е тясно свързан с успеха и радостта. Ако това са част от новогодишните ви решения, трябва да запалите свещи в този цвят, за да посрещнете новата година.

Бели свещи

Тази свещ е идеална за тези, които се стремят да постигнат качества и да бъдат заобиколени от доброта, чистота и мир.

Цветни свещи

Запалването на цветовете на дъгата символизира новото начало и се препоръчва за хора, които желаят тази година да бъде напълно различна от тази, която напускат.

ОТНОСНО НОВАТА ГОДИНА

Новогодишните празненства се провеждат по целия свят по различни начини, в съответствие с обичаите на всяка страна, като се отбелязва началото на нов дванадесетмесечен цикъл, в който не липсват музика и радост.

Информативно се разбира, че Новата година е денят, в който започва новата календарна година и броят на календарните години се увеличава с една. Много култури празнуват събитието по някакъв начин, както беше споменато по-горе. В Григорианския календар, най-широко използваната днес календарна система, Новата година настъпва на 1 януари, който е и първият ден от годината в оригиналния Юлиански календар и Римския календар (след 153 г. пр. Хр.).

Важно е да се отбележи, че други култури отбелязват традиционния или религиозния си новогодишен ден според собствените си обичаи, обикновено (макар и не винаги) защото използват лунен или лунно-слънчев календар.

Например, ако споменем известни примери, съществуват различия по отношение на началото на китайската, ислямската и еврейската нова година.

От друга страна, Индия, Непал и други страни също празнуват Новата година на дати според собствените си календари, които могат да бъдат преместени в Григорианския календар.

През Средновековието в Западна Европа, докато Юлианският календар все още е бил в употреба, властите са променяли новогодишния ден в зависимост от местоположението в един от няколко други дни, включително 1 март, 25 март, Великден, 1 септември и 25 декември.

Оттогава насам много национални граждански календари в Западния свят и извън него се променят така, че да използват фиксирана дата за Нова година – 1 януари; повечето от тях правят това, когато приемат Григорианския календар.

ВИЖТЕ СЪЩО: КOЛЕДНО НАСТРОЕНИЕ ЗА ДЕЦА

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК.

Ако статията ви е харесала, моля, споделете я с вашите приятели, както и във вашите социални мрежи. Благодарим ви, че избрахте да се информирате и забавлявате в нашия сайт. Екипът на PM World ви желае хубав ден!

Facebook Comments Box