Двойка изоставени кученца отказват да се отделят едно от друго в очакване на помощ

Двойка изоставени кученца отказват да се отделят едно от друго в очакване на помощ
Двойка изоставени кученца отказват да се отделят едно от друго в очакване на помощ

Двойка изоставени кученца отказват да се отделят едно от друго в очакване на помощ

Един ден жена в Южна Калифорния забелязва две кучета, свити едно до друго на ъгъла на улицата. Тя попитала близките жители дали разпознават кучетата, но никой не ги потърсил. Затова тя се обадила за помощ на организацията за спасяване на кучета Наследството на Логан.

„Очевидно те са били там от около седмица“, казва Сюзет Хол, основателка на Наследството на Логан. „Всички съседи казаха, че просто са се появили.“

Добрият самарянин разказал на Хол, че двете кученца – питбул и смес от йорки – били неразделни. По-късно същия ден спасителят открил дуото да се гушка заедно.

„Когато спрях за първи път, те ми напомниха за Арнолд Шварценегер и Дани ДеВито във филма „Близнаци“ – каза Хол. „Те бяха просто малки партньори в престъплението.“

Хол може да каже, че кучетата са с разбито сърце и са се вкопчили едно в друго, за да се утешат. Но когато се приближила до тях, поведението им се променило мигновено.

„Излязох и започнах да им говоря, а те бяха толкова развълнувани“, каза Хол. „Погледнаха се едно друго и започнаха да махат с опашки, сякаш казваха: „Боже мой, някой наистина е дошъл за нас. Вижте, някой е тук!“

Както при повечето от спасените от нея кучета, Хол предполага, че ще трябва да примами всяко от тях в клетка. Но по-дребното кученце изобщо не се нуждаеше от убеждаване.

„Малката просто се затича към мен, а след това и питбула дойде веднага след нея“, каза Хол. „Първо хванах малката. Тя ми позволи да я вдигна! Тя просто искаше любов.“

Щом Хол взела момиченцето на ръце, питбулът веднага го последвал.

„Отначало питбулът беше по-плашлив, но когато взех малката, питбулът искаше само да бъде с нея“, казва Хол. „Тогава разбрах, че ги имам.“

Хол отнесе малкото куче до колата си, а след това обърна внимание на питбула. За нейна изненада носът на питбула вече бил притиснат към прозореца на колата и се вглеждал в най-добрата си приятелка.

„Тя продължаваше да се приближава до прозореца, а те просто си махаха с опашки“, казва Хол. „Опитах се да изведа питбула на каишка, но тя не позволи това да се случи. Така че накрая отворих вратата и тя просто скочи вътре.“

Питбула буквално се възползва от възможността да се събере отново с най-добрия си приятел, а двете кученца са във възторг от това, че отново виждат сродната си душа.

Заради безопасността на кучето Хол поставил питбула в клетка в задната част на автомобила, но кучетата отказали да се разделят.

„Следващото нещо, което си помислих, беше, че малката се опитва да влезе в голямата клетка при питбула“, казва Хол. „Така че накрая ги събрах заедно. И когато разбраха, че са в безопасност, те просто се прегърнаха отново и заспаха бързо“.

Хол кръщава питбула Телма и йоркито Луиза в чест на прословутата двойка най-добри приятели. Тя ги заведе на ветеринар, където те бяха прегледани.

За щастие двете мъничета издържали успешно ветеринарните прегледи.

„Луиза е толкова рошава, че ще бъде подстригана“, каза Хол. „А Телма има кожен обрив, но ще го изчистим“.

Благодарение на грижите, които получават в болница „Камино Пет Хоспитал“, Телма и Луиза са на път да се възстановят бързо. В момента те търсят любящо приемно семейство или осиновители и се надяват да останат заедно завинаги.

„Те трябва да са заедно“, казва Хол. „Те се обичат толкова много.“

Хол се надява скоро да види Телма и Луиза сгушени в уютен дом. Дотогава тя се успокоява от факта, че дори при най-сърцераздирателните обстоятелства, очарователната връзка на момичетата не се е разклатила.

„Това беше едно от любимите ми спасявания в живота“, казва Хол. „Просто можеше да се каже, че са най-добри приятелки.“

Двойка изоставени кученца отказват да се отделят едно от друго в очакване на помощ

ВИЖТЕ СЪЩО: Камила, Кучето, Което Умира От Тъга

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК

Ако имате подобни истории, които могат да стоплят сърцата на много хора, можете да ни ги изпратите на следния имейл: polmarworld@gmail.com

Facebook Comments Box

1 thought on “Двойка изоставени кученца отказват да се отделят едно от друго в очакване на помощ”

  1. Pingback: Човек намира куче, което използва канализацията като подслон - polmarworld.com

Comments are closed.