Мъж с изненада открива 20 кученца изоставени край пътя

Мъж с изненада открива 20 кученца изоставени край пътя

Мъж с изненада открива 20 кученца изоставени край пътя

Докато се разхождал в Есекс, Англия, един мъж се натъкнал на изоставена клетка край пътя. Когато се приближил, за да види какво има вътре, той бил шокиран. Мъжът открил 20 изоставени кученца, сгушени едно в друго от страх.

Той незабавно се свързала с RSPCA, където инспектор Сиан Ридли и служителката по спасяване на животни Енола Еванс приели обаждането.

В съобщение за пресата Сиан казва:

„Когато ми казаха колко са кученцата, си помислих, че е станала грешка! Не можех да повярвам, че някой е изоставил 20 кученца! Когато пристигнахме, всички те бяха доста уплашени и срамежливи. Беше сърцераздирателно да ги видим сгушени в клетката, беше жалка гледка.“

Изоставените кученца веднага са заведени на ветеринар, където е установено, че са от различни кучила. Едното от кученцата беше в много лошо здравословно състояние. Енола се грижеше за него, но въпреки че му беше оказана медицинска помощ, за съжаление то не оцеля.

Сиан добави:

„Искам да изкажа огромна благодарност на всички минувачи, които останаха да помогнат на тези кученца. Също така и на ветеринарите, които успяха да се погрижат за тях през уикенда за толкова кратко време. Трудно е да се разбере откъде са се появили тези кученца… Подозирам, че може да са от развъдник.“

Спасените кученца бяха на възраст от около 6 до 8 седмици. Имаше 14 мъжки и 5 женски кученца, като се смяташе, че те принадлежат към две или повече отделни кучила. Смята се, че малко по-възрастните кученца вероятно са кръстоски на джакапу или пудел.

За щастие на някои от кученцата персоналът на ветеринарната клиника, в която получават медицинска помощ, предлага постоянен дом. Засега те остават в приемни семейства.

Въпреки че беше наистина шокиращо да открием броя на изоставените на това място кученца, за щастие те бяха намерени навреме и сега тези малки кучовци могат да имат любящи домове, където да се развиват и да бъдат много щастливи.

Накрая Сиан каза:

„В момента времената са трудни, но изоставянето на такива малки кученца е толкова безотговорно и жестоко. Моля, никога не изоставяйте домашния си любимец, потърсете помощ, преди нещата да са станали толкова отчайващи.“

Мъж с изненада открива 20 кученца изоставени край пътя

ВИЖТЕ СЪЩО: БЕБЕ ШИМПАНЗЕ НЕ СПИРА ДА СЕ ВЗИРА В ЧОВЕКА, КОЙТО Е СПАСИЛ ЖИВОТА МУ

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК

Ако имате подобни истории, които могат да стоплят сърцата на много хора, можете да ни ги изпратите на следния имейл: polmarworld@gmail.com

Facebook Comments Box

1 thought on “Мъж с изненада открива 20 кученца изоставени край пътя”

  1. Pingback: Родители осиновяват куче зад гърба на дъщеря си - polmarworld.com

Comments are closed.