Питбул спасява бебе от пожар

Питбул спасява бебе от пожар

Питбул спасява бебе от пожар

Саша е питбул от Стоктън, Калифорния, спасил семейство от горяща къща. Момиченце на 7 месеца беше хванато в капан от огъня, но Саша хваща бебето за памперса и го изнася навън. Това е невероятен пример, който слага край на всички сензационни истории, които изобразяват питбулите като насилствени кучета.

В миналото питбулите са имали друго наименование: „Кучетата на Америка“. Благодарение на тяхната лоялност и кротост, хората мислели за питбулите много по-различно, отколкото днес. За съжаление днес тези кучета са неразбрани и повечето хора ги свързват с кучешки битки и агресивно поведение.
Питбул спасява бебе от пожар
През 2018 г. пожар е засегнал част от четирите комплекса на Източен Йоркшир Драйв и пламъците се разпространили бързо.

Нана Чайчанда, собственичката на къщата, забелязала странното поведение на своя питбул. Саша, нейното 8-месечно куче, не спирало да лае и да блъска по задната врата.

Питбул спасява бебе от пожар

Нана пуснала кучето, то започнало да лае още по-силно. Тогава Нана забелязала, че къщата на братовчед й гори и че домът й също е в опасност.

Тя изтичала до спалнята, за да вземе бебето си, но Саша вече била до него.

Нана дори не забелязала, кога кучето изтичало покрай нея и е влязло в спалнята.

Питбул спасява бебе от пожар

Саша усетила, че бебето е в опасност и решила да помогне. Саша грабнала бебето Масайла за памперса и я свалила от леглото.

Разбира се, Нана не останала повече време в къщата и взела бебето и кучето и тримата напуснали къщата навреме.

Въпреки че пожарните екипи са се отзовали в рамките на минути след обаждане на 911, огънят е унищожил по-голямата част от четирите комплекса.

За съжаление къщата на Нана вече не беше обитаема и тя беше принудена да започне кампанията GoFundMe. Хората дариха повече от 6000 долара и кампанията завърши успешно.

Семейството е възстановило дома си, а Масайла е щастливо малко дете днес. Ако не беше Саша, нещата можеха да свършат много по-зле.

Нищо чудно, че Саша толкова упорито искаше да спаси Масайла, двамата са се родили в рамките на няколко дни и на практика израстват заедно.

„На Саша дължа всичко – каза Нана, – надявам се, че моята история помага да се промени негативното възприятие към питбулите.“ Тя също така добави, че Саша винаги е бил смятан за част от семейството и че тя е героят в тази история.

Трябва да кажем, че Саша се държеше като грижовна, защитна бавачка в тази ситуация и семейството има късмета да я има. В интервю за FOX40 Нана обяснява, че това е една от редките нощи, когато е оставила Саша навън и това е спасило живота на всички.

Има многобройни примери за животни, чиято храброст е спасила живота на хората.

Питбул спасява бебе от пожар

ВИЖТЕ СЪЩО: 13 ГОДИШНО КУЧЕ ОСТАВЕНО В ПРИЮТ Е ОСИНОВЕНО ОТ 93 ГОДИШЕН ВЕТЕРАН

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК.

Ако статията ви е харесала, моля, споделете я с вашите приятели. Благодарим ви, че избрахте да се информирате и забавлявате в нашия сайт. Екипът на PM World ви желае хубав ден!

Facebook Comments Box

2 thoughts on “Питбул спасява бебе от пожар”

  1. Pingback: Куче не спря да лае, докато един човек не го последва до изоставено бебе

Comments are closed.