Нежен гигант, прекарал живота си в приют, прави първи стъпки в първия си дом

Нежен гигант, прекарал живота си в приют, прави първи стъпки в първия си дом

Нежен гигант, прекарал живота си в приют, прави първи стъпки в първия си дом

Нежен гигант, прекарал живота си в приют, прави първи стъпки в първия си дом

Всички кучета заслужават прекрасен и любящ дом.

Вземането на домашен любимец не е лесна задача и трябва да сте сигурни, че сте напълно отговорни за всичко. Ако собственикът не е готов, кучето може да се окаже изоставено или дадено в приют за животни. Те не заслужават такова отношение.

Вземете например този Санбернар, който внезапно е бил даден в приюта.

Нежен гигант, прекарал живота си в приют, прави първи стъпки в първия си дом

Един човек отива в приюта за животни „Сърца обединени за животните“ в Небраска, за да предаде куче от породата Сан Бернар. Името на кучето е Козмо и изглежда никой не знае причината, поради която то е било предадено, тъй като е толкова сладко и мило. В приюта Козмо беше обгрижван, лекуван, хранен и дори извеждан на разходка. Той изглеждаше много щастлив. Въпреки това те знаеха, че може да има по-добър живот с любящ стопанин.

Служителите решават да пуснат обява за осиновяването му в интернет.

Не след дълго онлайн обявата му е забелязана от обичаща животните двойка, Джейн и Джеф, които стигат дотам, че наемат кола и тръгват на дълъг път, за да осиновят 130-килограмов Санбернар.

„Когато реших, че ще пътувам до Небраска, ще наема кола и ще се прибера у дома със 130-килограмово куче, бях сигурен, че по-голямата част от света ще ме помисли за луда.“ Каза Джейн.

Нежен гигант, прекарал живота си в приют, прави първи стъпки в първия си дом

Двойката се е спряла на кученцето и веднага се е влюбила в него.

Влюбват се в него, когато виждат обявата на Козмо за осиновяване. Според Джейн Козмо гледал към камерата с очи, които казвали: „Моля те, вземи ме у дома“. Двойката живеела на стотици километри от приюта, но знаели, че когато срещнат този очарователен нежен гигант, всичко ще си струва.

Двойката най-накрая пристигнала и видяха кучето, което беше развълнувано.

Джейн и Джеф пристигнаха в приюта и най-накрая се запознаха лично с Козмо. Двойката бавно се приближи до голямото куче от неговия заслон, разтревожена от първата си среща. Те му донесоха като подарък играчка крокодил, надявайки се да направят добро първо впечатление, и Козмо определено се зарадва на това. Козмо беше пухкав и любвеобилен и сякаш вече знаеше, че Джейн е добрата жена, която ще го отведе в новия му дом.

Нежен гигант, прекарал живота си в приют, прави първи стъпки в първия си дом

Беше време да дадем на Космо живота, който заслужава.

Козмо и Джейн прекараха още малко време в приюта, за да си играят, а собственичката на приюта Кърсти ги гледаше и плачеше, защото знаеше, че Козмо най-накрая има ново семейство.

Кучето се нуждаеше от малко окуражаване и убеждаване, за да отиде с Джейн и Джеф. Сладкото куче доста се страхуваше да се качи в колата и бяха необходими общо трима души, за да го подканят внимателно в колата.

Козмо имаше повече приятели, отколкото през целия си живот.

Козмо пристигна в новия си дом и веднага се сприятели с децата и другите животни в района. Въпреки че имаше ограничен опит в общуването с хора и други животни, Козмо доказа какъв кротък гигант е. Да го гледаш как си играе с останалите е толкова стопляща сърцето сцена.

Приспособяването отнема време, но двойката е сигурна, че Козмо ще се справи.

Двойката отбелязва, че Козмо не е преживял много в живота си с предишния си собственик. Джейн споделя:

„Доколкото ни е известно, Козмо никога не е живял в дом. Не смятаме, че някога е изкачвал стълби, и изглежда не разбира от лакомства. (Също така) Той често иска да се катери в пространства, които не са за размерите на Санбернар. Той е тук от по-малко от 24 часа и ние просто обичаме да го виждаме как има това, което има сега, знаейки, че преди не е имал нищо от това.“

През следващите няколко седмици в дома си Джейн документира всички нови постижения на Козмо, докато той се настаняваше в новия си дом. Сред тях са: най-накрая се качва сам в колата, открива какво е „храна за хора“ и какво – за кучета, плува за първи път в езерото и разбира как да се движи по стълбите.

Започва нов етап от живота на Козмо

Този Санбернар със сигурност ще изживее времето на живота си в новия си дом. Джейн и Джеф се постараха да дадат най-доброто от себе си, за да се погрижат за сладкото кученце и да му дадат щастието, което заслужава.

„Искаме да се забавлява и да усеща, че животът е приключение, но също така да се чувства много сигурен и обичан, тъй като не мисля, че е имал възможност да почувства тези неща в живота си досега“, казва Джейн.

Вижте очарователното видео за осиновяването на Козмо!

Нежен гигант, прекарал живота си в приют, прави първи стъпки в първия си дом

ВИЖТЕ СЪЩО: МЕБЕЛЕН МАГАЗИН ОСИГУРЯВА НА БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА УЮТНО МЯСТО ЗА СПАНЕ

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК.

Ако статията ви е харесала, моля, споделете я с вашите приятели. Благодарим ви, че избрахте да се информирате и забавлявате в нашия сайт. Екипът на PM World ви желае хубав ден!

Facebook Comments Box

1 thought on “Нежен гигант, прекарал живота си в приют, прави първи стъпки в първия си дом”

  1. Pingback: Куче се събира със собственика си, след като се е изгубило за близо година | polmarworld.com

Comments are closed.