Кученце спира движението, за да спаси своя човек по време на припадък.

Кученце спира движението, за да спаси своя човек по време на припадък.
Кученце спира движението, за да спаси своя човек по време на припадък.

Кученце на име Кловър е направило всичко възможно, за да докаже, че кучетата наистина са най-добрите ни приятели. Кученце спира движението, за да спаси своя човек по време на припадък.

Хейли Мур разхождала едногодишното си кученце в квартала на Отава, Канада, когато изведнъж получила пристъп и паднала на тротоара.

Кучето веднага започнало да проверява Хейли и да планира как да действа, тъй като една кола вече ги беше подминала.

Решила да не допусне това да се повтори, Кловър освободи каишката си и се впусна в действие, когато следващото превозно средство се приближи. На охранителната камера на съседа се вижда как кученцето седи пред колата на 21-годишния Драйден Отуей.

Кученце спира движението, за да спаси своя човек по време на припадък.

„Беше наистина впечатляващо, кучето всъщност ми препречи пътя“, разказва Драйдън. „Тя стоеше на пътя и блокира колата ми.“

Но дори докато Кловър сигнализираше на съседката, тя не изпускаше Хейли от поглед.

„През цялото време, докато се връщаше по улицата, тя гледаше Хейли. Не откъсваше поглед от нея. Спазваше дистанция от мен, но се увери, че собственичката ѝ е добре, и това беше невероятно“, добави Драйден.

След това Кловър привлича вниманието на друга съседка и Даниел Пилон отива при нея, за да ѝ помогне. През цялото време беше ясно, че Кловър изпитва желание да се прибере у дома и да уведоми останалите членове на семейството си.

„Можеше да се каже, че не искаше да я оставя, дори когато бяхме с нея, но мисля, че просто й дойде наум: „Трябва да се прибера вкъщи, за да им кажа, че има нужда от помощ“, каза Даниел.

Заедно с Кловър те разказват на семейството на Хейли какво се е случило и бързо я качват в линейка.

„Когато видях дъщеря си с лице, пълно с кал, и тя не беше наясно къде се намира, беше просто ужасяващо, наистина беше“, каза баща ѝ Рандал Мур.

След като се събужда в линейка, напълно объркана как е попаднала там, Хейли е информирана за току-що извършения героичен акт. За един миг Кловър се е превърнала от домашен любимец в семеен герой.

„Съпругата ми Даяна се прибра вкъщи с няколко големи пържоли и аз си помислих: „Уау, това е страхотно, ще си взема пържола“, казва Рандал. „А тя казва: „Не, това е за Кловър, че е свършила такава страхотна работа!“

Ако семейство Мур не са го знаели преди, сега разбират какъв късмет имат, че Кловър е наблизо. Разбира се, Хейли знае това най-добре от всички.

„Ако това се повтори, се чувствам 10 пъти по-сигурна“, казва тя, „и знам, че тя ще бъде до мен.“

Вижте невероятното спасяване във видеото по-долу и споделете тази история с любимия си родител на кученца.

Кученце спира движението, за да спаси своя човек по време на припадък.

ВИЖТЕ СЪЩО: БЕЗДОМЕН ПИТБУЛ ВИЖДА МЪЖ, КОЙТО НАПАДА ЖЕНА С НОЖ, И СКАЧА, ЗА ДА Я СПАСИ

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК

Ако имате подобни истории, които могат да стоплят сърцата на много хора, можете да ни ги изпратите на следния имейл: polmarworld@gmail.com Ако желаете ще споменем кой е автора, а ако желаете да останете анонимни, под историята напишете „анонимен“. 

Facebook Comments Box

1 thought on “Кученце спира движението, за да спаси своя човек по време на припадък.”

  1. Pingback: Куче скача във водата, за да спаси еленче от удавяне - polmarworld.com

Comments are closed.