Велосипедист спасява куче със счупен крак

Велосипедист спасява куче със счупен крак
Велосипедист спасява куче със счупен крак

Велосипедист спасява куче със счупен крак

Джарет Литъл и група негови приятели правят планинско колоездене в близост до гората в Коломбо, Джорджия, когато съдбата се намесва.

Групата спря отстрани на пътя, за да се прегрупира, преди да завърши пътуването си. Изведнъж от гората изскочи куче. „Спряхме, за да се прегрупираме, и то излезе от гората, за да ни поздрави. Беше много слабо, виждаха се ребрата му, имаше много обриви и счупен крак“, разказва Литъл. Изглежда, че кучето е било блъснато от кола и се нуждаеше от помощ.

Велосипедистите дават вода и храна на кучето. Литъл знаел, че трябва да помогне на кучето, но нямало как да го транспортира. Тогава той решава, че ще носи кучето на гърба си и ще го отнесе в града, за да потърси помощ. Той внимателно постави счупения крак на кучето в задния джоб на екипа си. Снимката на кучето, което се вози на гърба на Литъл, стана популярна.

След като пристигнали в града, една жена веднага проявила интерес към раненото куче. Андреа Шоу е в града по работа и сладкото кученце веднага я харесва. „Вземам това куче, то е окървавено и със счупен крак и няма да го оставя“, казва Шоу, когато се обажда на съпруга си веднага след срещата с кучето. Тя взела кучето от Литъл и го завела на ветеринар. „Тя реши да го задържи и да му направи медицински преглед“, каза Литъл.

Шоу благосклонно плаща за операцията на счупения крак на кучето. Непосредствената й връзка с него означава, че трябва да го вземе вкъщи, за да живее с нея. Тя организира транспортирането на Коломбо, кръстен на града, в който е намерен, до фермата си за коне в Мейн.

Наложило се е Шоу и Литъл да пресекат пътя си и да спасят раненото куче. „Ако беше пет минути по-рано или пет минути по-късно, нямаше да пресечем пътя си с нея“, казва Литъл за срещата със съдбата.

Коломбо, известен като „Бо“, пристига благополучно в Мейн, за да започне новия си живот. „Бо пътуваше с 25 скоби в задния си крак, след като му бяха поставени четири щифта за стабилизиране на фрактури и пълна гипсова превръзка на единия преден крак за стабилизиране на счупването“, пише Шоу. Тя беше толкова впечатлена от „Благодарните кучета“, затова, че са транспортирали Бо до дома и. „Дадоха му всички лекарства и се погрижиха за комфорта му, докато се върна в ръцете ми.“

Шоу създава страница „Приключенията на Коломбо“, за да информира последователите си за напредъка на Бо през неговите очи и да помага на други кучета в нужда. Бо обожава новия си дом и новите си братя и сестри, особено големия си брат Лукильо. Той бавно се възстановява и току-що започна физиотерапия, която да му помогне да проходи отново. Той разполага със собствена кучешка колибка, в която да си почива, докато другите му братя и сестри играят. Докато може да тича отново, той ще може да похапва вкусни лакомства – пожелаваме ти бързо възстановяване, Бо!

Велосипедист спасява куче със счупен крак

ВИЖТЕ СЪЩО: КУЧЕТО, КОЕТО ЧАКА НА БРЕГА НА МОРЕТО СВОЯ СОБСТВЕНИК РИБАР, КОЙТО Е ПОЧИНАЛ

За още интересни и полезни статии, последвайте ни във фейсбук от ТУК

Ако имате подобни истории, които могат да стоплят сърцата на много хора, можете да ни ги изпратите на следния имейл: polmarworld@gmail.com

Facebook Comments Box